Verse voorraad
 
VOEDING
 
Onze eerste hond Nimrod, een Duitse Dog, kreeg, begin jaren '80, brokken, pens en hondendiner (warme maaltijd) aangevuld met Gistocal.
 
De tweede hond Jessie, een Bordeauxdog, kreeg brokken en daar moesten we altijd wat lekkers doormengen. Zij was erg kieskeurig en we hebben dan ook heel wat verschillende soorten brokken gekocht. Als pup hebben we regelmatig haar hele maaltijd al rollend door de kamer aan haar gevoerd. Je doet tenslotte rare dingen om ervoor te zorgen dat je pup een gevulde buik heeft.
 
Sam, onze eerste wheaten, kreeg ook brokken en zij at vaak met lange tanden. Ze at omdat het moest, niet omdat zij het lekker vond. Tijdens een van de vele gesprekken die wij met Nadja en Mischo hadden, van wie wij graag een pup wilden, ging het over voeding. Hun enthousiasme over vers-vlees-voeding werkte aanstekelijk en ………………
 
na dat gesprek wisten wij dat wij geen brokken meer wilden gaan voeren. Zij voeren vers vlees en dat zijn wij ook gaan doen, vlak voordat Noa bij ons kwam. Sam is geleidelijk overgegaan op vers-vlees-voeding en heeft er drie maanden over gedaan om te ontgiften. Vanaf de eerste vers-vlees-maaltijd eet zij met plezier. Sam en Noa slaan nooit een maaltijd over. Sjors neemt het niet zo nauw en last regelmatig een balansdag in.
 
VOEDING EN VAKANTIE
 
Een paar maanden nadat we op vers-vlees-voeding waren overgestapt gingen we naar Zweden. En tja… je gaat niet op reis met vers vlees in je koffer. Je hebt ook niet altijd op korte afstand een supermarkt of dierenwinkel. Wij hebben dit opgelost door voor deze vakantie te kiezen voor Renske natuurlijke diervoeding, dit kun je ongeopend buiten de koeling bewaren. Tijdens onze vakanties in Nederland krijgen ze net als thuis Carnibest afgewisseld met Duck.